Špagety Ragutatti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
olej
sůl
1 lžíce mouka hladká
1 sklenice moravanka
1 sklenice kečup sladký
mletý pepř
50 dkg vepřová kotleta
voda na podlití
10 dkg sýr eidam
2 ks cibule střední
1 balíček Špagety

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme cibuli nadrobno. Vepřovou kotletu nakrájíme na kostičky o velikosti 2 x 2cm, osolíme a opepříme..

  2. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté přidáme celý nakrájený obsah sklenice Moravanka i s nálevem. Kdo nemá rád ostré feferonky, předem je vyndá. Také přídáme tu samou sklenici vody. Dusíme dokud není maso měkké.

  3. Potom přidáme celý kečup a chvíli provaříme.

  4. Mezitím si v hrnečku rozmícháme hladkou mouku ve studené vodě a omáčku následně zahustíme. Vše za stálého míchání provaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky.

  5. Špagety uvaříme dle návodu.

  6. Hotové špagety servírujeme na talíře. Doprostřed špaget vlijeme omáčku a vše bohatě posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!