Špagety s medovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
250 ml smetana
150 g rajčatový protlak
2 lžíce med
400 g špagety
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
parmazán
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit osolenou vodu na špagety, vsypeme těstoviny a občas promícháme.

  2. Dno kastrolku pokryjeme olejem, necháme ho rozehřát a přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Za stálého míchání osmahneme doměkka. Přidáme protlak a asi 4 lžíce vody, osolíme, opepříme, rozmícháme a chvilku povaříme. Pak přidáme smetanu, med a necháme ještě přejít varem. Je-li omáčka moc hustá, zředíme trochou vody. Podle chuti přisolíme.

  3. Dovaříme špagety, scezené servírujeme na talíř, přelijeme medovou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!