Špagety s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce olej
2 ks cibule
2 lžíce voda
3 konzervy rajčatový protlak
1 balíček špagety
1 balíček šmakoun
podle chuti
sůl
majoránka
kečup
mletý černý pepř
na ozdobu
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Vodu v hrnci osolíme, přidáme lžíci oleje a přivedeme k varu. Jakmile se voda vaří, dáme do ní špagety. Za občasného míchání vaříme přikryté 7 - 12 minut. Uvařené špagety scedíme a odstavíme.

  2. Na omáčku nakrájíme cibuli nadrobno a zpěníme na troše oleje. Poté přidáme na kostičky nakrájeného šmakouna. Jakmile je cibule hnědá a šmakoun teplý, zmírníme plamen na minimum a přidáme velké rajčatové protlaky. Zamícháme, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti okořeníme pepřem, solí a majoránkou.

  3. Krátce prohřejeme. Pokud se nám zdá omáčka moc hustá, přidáme pár lžic vody.

  4. Na talíř upravíme špagety, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Podle chuti si můžeme přidat kečup.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!