Špagety se sardelovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
mletý černý pepř
omáčka
250 ml vývar
1-2 lžíce máslo
10 ks sardele
1 svazek nasekaná petrželka
1-2 lžíce hladká mouka
1 lžička kapari
na ozdobu
petrželka
příloha
400 g špagety

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív dáme vařit špagety v mírně osolené vodě. Hotové špagety scedíme.

  2. V menším kastrůlku rozehřejem máslo, přidáme mouku a připravíme jíšku. Z masového bujónu si připravíme vývar. Pokud vývar nemáme, můžeme použít vodu. Vývar nebo vodu přidáme do připravené jíšky a povaříme.

  3. Mezitím si nasekáme najemno sardele, kapary a petrželku. Tyto ingredience přidáme do provařené jíšky a nakonec ochutíme pepřem.

  4. Do horké sardelové omáčky vmícháme uvařené špagety a podáváme s hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!