Špaldový beránek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 180 ml mléko 2 lžíce slunečnicový olej hrubá mouka na vysypání 4 lžičky kypřící prášek do pečiva máslo na vymazání 1 lžička vanilkový extrakt 120 g třtinový cukr 150 g jemně mletá celozrnná mouka 100 g jemně mletá špaldová mouka
Postup Špaldový beránek
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Pak formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou
Do mísy prosejeme celozrnnou a špaldovou mouku a vmícháme prášek do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme s vanilkovým extraktem a třtinovým cukrem. Přilijeme olej, mléko a vmícháme mouku. Bílky ušleháme v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta
Těsto pak vlijeme do připravené formy a pečeme přibližně 45 minut
Beránka podáváme nakrájeného na plátky a pomazaného oblíbeným jamem.