Vepřový guláš s fazolemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina 4 stroužky česnek olej sůl vývar 100 g rajčatový protlak 2 lžíce sójová omáčka 700 g vepřová plec 3 ks červená cibule mletá sladká paprika 300 g červené sterilované fazole sušený rozmarýn
Postup Vepřový guláš s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červené sterilované fazole necháme okapat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky
Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Potom přidáme cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a vmícháme nakrájené vepřové maso, které orestujeme dorůžova, okořeníme paprikou a osolíme. Zmírníme oheň a pod pokličkou podusíme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem a udusíme doměkka. Do měkkého guláše vmícháme rajčatový protlak, drcený rozmarýn a sójovou omáčku. Povaříme asi 5 minut a vmícháme fazole. Prohřejeme a podle chuti osolíme
Vepřový guláš s fazolemi podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.