Španělská česnekajda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
4 ks vejce
- - petrželka
- - pepř mletý
- - paprika mletá
- - olej olivový
1 kostka bujón hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vývar z kostky bujónu. Než se uvaří, oloupeme si česnek, podélně stroužky rozkrojíme a na oleji je opečeme dozlatova. Vyjmeme ho a necháme stranou. Na olej dáme papriku a velice krátce ji osmahneme, potom ji zalijeme vývarem a přidáme stroužky česneku. Polévku osolíme a opepříme a necháme chvíli vařit. Podáváme ve varných miskách ozdobíme petrželkou a rozklepneme do každého vejce. Misky necháme na chvíli v troubě, aby vajíčko ztuhlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!