Španělský ptáček podle Věrky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
2 ks klobása
2 l voda na podlití
4 ks vejce natvrdo
4 plátky vepřové maso
podle chuti
sůl
hořčice
celý černý pepř
podle potřeby
olej nebo sádlo
světlá jíška nebo hladká mouka
náplň
okurky nakládačky

Postup přípravy receptu

  1. Naklepeme si na plátky nařezané maso a potřeme hořčicí, posolíme, popepříme podle chuti. Přidáme vejce, okurku, půlku klobásky a zabalíme, párátkem nebo provázkem ptáčky upevníme. Ptáčky necháme uležet asi 10 - 15 minut v lednici.

  2. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, kterou zpěníme na oleji, přidáme ptáčky a obracíme je, aby se nám nepřipálili nalijeme asi půl litru vody a podusíme asi 20 minut. Pak přilijeme 2 l vody a necháme vařit, dokud maso nezměkne a neuvaří se.

  3. Až je maso uvařené, tak omáčku zahustíme bud světlou jíškou nebo moukou a vodou. Pro vylepšení chutě dochutíme omáčku hořčicí.

  4. Španělské ptáčky podle Věrky servírujeme s houskovým knedlíkem a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!