Španělský vepřový plátek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 100 g šunka 3 ks rajče 100 ml červené víno 10 g hladká mouka sůl a pepř olej na smažení 600 g vepřová kýta 2 ks ciule sterilované zelené olivy
Postup Španělský vepřový plátek recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ještě je potřeme utřeným česnekem a zaprášíme moukou.
Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a vyndáme na nahřáté talíře. Na pánev vložíme na plátky pokrájenou cibuli a rajčata. Zprudka opečeme a přidáme šunku pokrájenou na nudličky. Směsku zalijeme vínem. Vložíme opečené řízky a necháme přejít varem.
Maso ozdobíme olivami a podáváme s rýží.