Španělský vepřový plátek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
100 g šunka
3 ks rajče
100 ml červené víno
10 g hladká mouka
sůl a pepř
olej na smažení
600 g vepřová kýta
2 ks ciule
sterilované zelené olivy

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ještě je potřeme utřeným česnekem a zaprášíme moukou.

  2. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a vyndáme na nahřáté talíře. Na pánev vložíme na plátky pokrájenou cibuli a rajčata. Zprudka opečeme a přidáme šunku pokrájenou na nudličky. Směsku zalijeme vínem. Vložíme opečené řízky a necháme přejít varem.

  3. Maso ozdobíme olivami a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!