Špenátové rolky s mozzarellou recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 3 ks vejce 1 ks mozzarella 1 špetka muškátový oříšek 1 - 2 špetky mletý barevný pepř 400 g mražený listový špenát rajčatové pesto
Postup Špenátové rolky s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Na recept použijeme mražené špenátové listy (ne protlak). Špenát necháme povolit a pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu. Překrájíme ho, aby byl jemnější. Lze pracovat i s čerstvým špenátem, který je třeba propláchnout, překrájet a nechat povolit na pánvi. Opět vymačkáme přebytečnou vodu
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Ke špenátu přidáme žloutky, sůl, pepř a muškátový oříšek (jen malou špetku). Nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh
Na plech rozprostřeme pečící papír a špenátovou směs pomocí stěrky rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Základ na špenátovou rolku pečeme při 200 °C 20 minut
Upečený plát necháme krátce vychladnout, pak ho rozkrájíme na 6 - 8 dílů a každý díl potřeme rajčatovým pestem. Do středu umístíme na jemné plátky nakrájenou mozzarellu a ihned smotáme. Pokud budeme pracovat s vlažným špenátovým plátem, měly by rolky hezky držet pohromadě
Každou špenátovou rolku s mozzarellou šikmo překrojíme a ihned podáváme jako předkrm či chuťovku.