Srbský hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 lžíce olej
1 ks cibule
1 ks lilek
1 lístky bobkový list
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
700 g telecí maso
4 ks vařené brambory
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Slaninu pokrájíme na nudličky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Papriky očistíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na čtverečky, lilek na kostičky.

  2. Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme slaninu, maso a opečeme ze všech stran. Přidáme lilek, papriky, bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vroucí vodou a zakryté asi půl hodiny dusíme.

  3. Mezitím si oloupeme vařené brambory, pokrájíme je na hranolky a když je maso měkké, přidáme do hrnce na prohřátí. Podle potřeby dochutíme.

  4. Srbský hrnec podáváme ozdobený petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!