Srbský hrnec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 lžíce olej 1 ks cibule 1 ks lilek 1 lístky bobkový list 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika 700 g telecí maso 4 ks vařené brambory podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu zelená petrželka
Postup Srbský hrnec recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Slaninu pokrájíme na nudličky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Papriky očistíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na čtverečky, lilek na kostičky.
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme slaninu, maso a opečeme ze všech stran. Přidáme lilek, papriky, bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vroucí vodou a zakryté asi půl hodiny dusíme.
Mezitím si oloupeme vařené brambory, pokrájíme je na hranolky a když je maso měkké, přidáme do hrnce na prohřátí. Podle potřeby dochutíme.
Srbský hrnec podáváme ozdobený petrželkou.