Srnčí guláš na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks cibule
brusinky
bobkový list
3 lžíce hladká mouka
sušený tymián
1 sklenka naložené houby
mletý černý pepř
sušená smetana
1,5 kg srnčí kýta
2 - 3 lžíce koření na divočinu
bramborový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli očistíme a spolu se slaninou ji nakrájíme na drobné kostky

  2. V hlubší pánvi si orestujeme cibulku, přidáme slaninu a pak i kostky masa. Orestujeme, přidáme koření, bobkový list a tymián a přiklopíme poklicí. Při vypékání podléváme vodou. Srnčí dusíme doměkka. Zhruba v polovině přidáme houby

  3. Pak maso zaprášíme hladkou moukou, promícháme, postupně za stálého míchání zalijeme vodou a provaříme. Ochutíme solí, pepřem, přidáme smetanu

  4. Srnčí guláš na houbách doplníme lžičkou brusinek a podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!