Srnčí hřbet po pražsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 80 g máslo 1 ks cibule 2 dl smetana 200 g žampióny - - citron - - jalovec - - zelenina kořenová - - víno červené 60 g slanina anglická - - list bobkový - - sherry - - pepř celý - - kompot brusinkový 1 kg hřbet srnčí
Postup Srnčí hřbet po pražsku recept
Postup přípravy receptu
-
Srnčí hřbet odblaníme, naporcujeme a naložíme do marinády z nadrobno nakrájené kořenové zeleniny, cibule, koření, citronové šťávy a červeného vína. Necháme uležet 24 hodin. Potom hřbet zprudka opečeme na oleji a dopečeme na másle v troubě na 200 stupňů. Ve výpeku orestujeme žampiony na plátky, nudličky slaniny, přilijeme smetanu, zalijeme trochou sherry a krátce prohřejeme. Podáváme s půlkami hrušek naplněnými brusinkovým kompotem.