Srnčí od myslivce Pepana recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 3 lžíce olej 1 lžíce máslo 2-3 ks bobkový list 1 dl červené víno 2 lžíce hladká mouka 200 g kuřecí játra 750 g srnčí kýta 50 g drůbeží lahůdková paštika 6 ks větší žampiony podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby voda na ozdobu brusinky
Postup Srnčí od myslivce Pepana recept
Postup přípravy receptu
-
Kýtu odblaníme a nakrájíme medailonky, 3 - 4 na porci, osolíme, opepříme, posypeme posekaným bobkovým listem a trochu pomoučníme.
Potom medailonky upečeme na rozehřátém oleji. Necháme je na teple.
Zvlášť si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kousky drůbežích jater, za chvíli osolíme, opepříme a přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme trochou vody a vínem a chvíli podusíme. Přidáme máslo a paštiku a dobře rozmícháme.
Upečené srnčí medailonky přendáme na talíře a částečně vydušenou šťávou je přelijeme.
Ozdobíme brusinkami. Srnčí od myslivce Pepana podáváme s opečenými brambory.