Srnčí od myslivce Pepana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
3 lžíce olej
1 lžíce máslo
2-3 ks bobkový list
1 dl červené víno
2 lžíce hladká mouka
200 g kuřecí játra
750 g srnčí kýta
50 g drůbeží lahůdková paštika
6 ks větší žampiony
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
voda
na ozdobu
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu odblaníme a nakrájíme medailonky, 3 - 4 na porci, osolíme, opepříme, posypeme posekaným bobkovým listem a trochu pomoučníme.

  2. Potom medailonky upečeme na rozehřátém oleji. Necháme je na teple.

  3. Zvlášť si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kousky drůbežích jater, za chvíli osolíme, opepříme a přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme trochou vody a vínem a chvíli podusíme. Přidáme máslo a paštiku a dobře rozmícháme.

  4. Upečené srnčí medailonky přendáme na talíře a částečně vydušenou šťávou je přelijeme.

  5. Ozdobíme brusinkami. Srnčí od myslivce Pepana podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!