Srnčí panenka na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 ml smetana
3 lžičky mletá sladká paprika
4 porce srnčí panenka
podle chuti
sůl
koření na divočinu

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na steaky, osolíme a posypeme směsí na divočinu. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme.

  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme mletou papriku a podlijeme vodou. Dusíme do změknutí, potom maso vyndáme, ke šťávě přilijeme smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec omáčku rozmixujeme.

  3. Srnčí panenku na smetaně podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!