Staročeské krumple recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 ks cibule
1 kostka masox
100 g anglická slanina
0.5 lžičky sušený tymián
100 g rostlinné máslo
podle potřeby
sůl
drcený kmín
1 kg syrové brambory
na ozdobu
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi lehce opražíme.

  2. Pekáček vymastíme, dáme vrstvu brambor, mírně osolíme, okmínujeme a dáme vrstvu nakrájené cibule a lehce osmahlé kostičky anglické slaniny. Podle potřeby a strávníků opakujeme. Poslední vrstva jsou brambory. Ty osolíme, posypeme tymiánem, poklademe plátky rostlinného másla a zalijeme vývarem z masoxu.

  3. Ve vyhřáté troubě pečeme staročeské krumple doměkka.

  4. Staročeské krumple rozdělíme na talíře. Na talíři můžeme na porce dát lžíci kysané smetany. Podáváme s mlékem nebo biokysem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!