Staročeské řepáky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
100 g máslo
250 ml mléko
30 g droždí
80 g cukr krupice
500 g mouka polohrubá
1 lžička skořice mletá
1 šálek mák
1 ks řepa cukrovka

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek připravíme tak, že do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíči mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, zbytek cukru, rozpuštěné máslo, vejce, sůl, kvásek a zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny. Připravené těsto na řepáky necháme v teple vykynout

  2. Mezitím si uvaříme cukrovou řepu doměkka a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Mák umeleme a spaříme horkou vodou. Nastrouhanou řepu smícháme s mákem a skořicí

  3. Vykynuté těsto na řepáky dáme na vál, rozválíme a nakrájíme na čtverce, poklademe nádivkou a zabalíme

  4. Staročeské řepáky poklademe na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!