Staročeský tvarohový mazanec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 vejce 1 citron 1 prášek do pečiva 250 g moučkový cukr 1 vanilkový cukr 500 g hladká mouka 160 g rostlinný tuk 250 g netučný tvaroh 60 g hrozinky 60 g kandované ovoce
Postup Staročeský tvarohový mazanec recept
Postup přípravy receptu
-
150 g rostlinného tuku utřeme s 200 g moučkového cukru, přidáme vejce, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, tvaroh, mouku s práškem do pečiva, vmícháme hrozinky předem namočené v rumu a kandované ovoce. Vše důkladně promícháme a vytvoříme bochánek, který pečeme na vymazaném plechu při 160°C asi 20 minut a dalších 30 minut při 180°C.
Ještě horký mazanec potřeme zbylým tukem a silně pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem. Po úplném vychladnutí zabalíme mazanec do potravinářské fólie a necháme dva dny uležet.