Šťavnatý rybízový moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 10 dkg cukr 4 ks žloutek 36 dkg polohrubá mouka 18 dkg tuk na pečení 1 balíček kypřící prášek do pečiva náplň 30 dkg cukr 4 ks bílek červený rybíz podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Šťavnatý rybízový moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Z polohrubé mouky, kypřícího prášku do pečiva, tuku na pečení, cukru a 4 žloutků vypracujeme těsto a dáme ho na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Ze 4 bílku a cukru ušleháme tuhý sníh a do něj opatrně vmícháme červený rybíz. Můžeme použít rybíz z mrazáku. Připravenou směs nalijeme na těsto.
Rybízový moučník pečeme mírně až dozlatova v troubě vyhřáté přibližně na 150 - 170 °C.
Šťavnatý rybízový moučník necháme vychladnout, potom rozkrájíme a podáváme.