Šťavnatý rybízový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
10 dkg cukr
4 ks žloutek
36 dkg polohrubá mouka
18 dkg tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
náplň
30 dkg cukr
4 ks bílek
červený rybíz
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z polohrubé mouky, kypřícího prášku do pečiva, tuku na pečení, cukru a 4 žloutků vypracujeme těsto a dáme ho na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.

  2. Ze 4 bílku a cukru ušleháme tuhý sníh a do něj opatrně vmícháme červený rybíz. Můžeme použít rybíz z mrazáku. Připravenou směs nalijeme na těsto.

  3. Rybízový moučník pečeme mírně až dozlatova v troubě vyhřáté přibližně na 150 - 170 °C.

  4. Šťavnatý rybízový moučník necháme vychladnout, potom rozkrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!