Steak z tuňáka se smetanovým rizotem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce olej
1 ks cibule
1 dl smetana
1 snítka rozmarýn
600 g rýže
600 g tuňák
1 lžíce parmezán
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
200 g jahody
Postup Steak z tuňáka se smetanovým rizotem recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si rýži, postupujeme podle návodu na obalu.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji ji orestujeme dozlatova. Přidáme vařenou rýži, nastrouhaný parmazán a zalijeme smetanou. Necháme povařit, až má rizoto tu správnou konzistenci.
Tuňáka protkneme snítkou rozmarýnu, osolíme, opepříme a opečeme.
Tuňáka dáme na talíř, přidáme smetanové rizoto a na ozdobu použijeme omyté a nakrájené jahody.