Štěpánská omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g cukr
6 ks vejce
1 ks citron
120 g polohrubá mouka
na potření
marmeláda
na ozdobu
vanilkový cukr
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, do těsta použijeme 1/3 cukru a čerstvě nastrouhanou citronovou kůru - asi 2 lžičky.

  2. Z bílků ušleháme sníh, ke kterému postupně přidáme zbylý cukr a lehce jej vmícháme ke žloutkům.

  3. Připravenou hmotu nalijeme na vymaštěnou a vysypanou pánev. Když nemáme pánev, kterou lze použít do trouby, můžeme použít dortovou formu.

  4. Štěpánskou omeletu pečeme v troubě dozlatova.

  5. Vychladlou omeletu potřeme marmeládou a přehneme na polovinu. Ozdobíme ovocem a posypeme vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!