Štěpánská omeleta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 g cukr 6 ks vejce 1 ks citron 120 g polohrubá mouka na potření marmeláda na ozdobu vanilkový cukr podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Štěpánská omeleta recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem, do těsta použijeme 1/3 cukru a čerstvě nastrouhanou citronovou kůru - asi 2 lžičky.
Z bílků ušleháme sníh, ke kterému postupně přidáme zbylý cukr a lehce jej vmícháme ke žloutkům.
Připravenou hmotu nalijeme na vymaštěnou a vysypanou pánev. Když nemáme pánev, kterou lze použít do trouby, můžeme použít dortovou formu.
Štěpánskou omeletu pečeme v troubě dozlatova.
Vychladlou omeletu potřeme marmeládou a přehneme na polovinu. Ozdobíme ovocem a posypeme vanilkovým cukrem.