Štičí knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
400 ml smetana
400 g štika
mletý bílý pepř
50 ml polotuhá šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny by měly být před přípravou dobře vychlazené.

  2. Rybí maso rozmixujeme najemno, osolíme a opepříme.

  3. Mísu s fáší postavíme na led, metlou vmícháme tekutou smetanu a hmotu protřeme sítem. Nakonec vmícháme polotuhou šlehačku.

  4. Ze směsi vypichujeme dvěma lžičkami malé knedlíčky, které zaváříme ve vroucím rybím vývaru s bílým vínem asi 3 minuty pod bodem varu.

  5. Hotové štičí knedlíčky uložíme do tepla a servírujeme v horké rybí polévce


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!