Štika na sardeli recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 60 g máslo petrželka 1 ks cibule 1 ks citron 2-3 ks sardelky 1 kg štika 250 ml kysaná smetana 30 g hladká mouka 250 ml rybí vývar
Postup Štika na sardeli recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchanou štiku rozdělíme na díly. Každý osolíme a podusíme na másle.
Sardelky vykostíme a posekáme, jemně pokrájíme zelenou petržel a cibulku. Vše dáme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně ji opražíme, zalijeme vývarem a rozkvedlanou hustou smetanou, necháme povařit a procedíme na štiku.
Tento postup se rovněž hodí na úpravu rybího filé, tresky, makrely, halibuta. Ze sladkovodních ryb upravujeme tímto způsobem kapra, štiku a candáta.
Štiku na sardeli podáváme teplou.