Strouhaná buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
4 ks vejce
40 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
750 g měkký tvaroh
těsto
0.3 kg máslo
3 dkg kakao
4 lžíce mléko
40 dkg hladká mouka
1 ks kypřící prášek
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, kypřící prášek, kakao, máslo a mléko zpracujeme do těsta.

  2. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část rozválíme na vymazaný a vysypaný plech a druhou dáme trochu ztuhnout do mrazáku.

  3. Mezitím si přichystáme náplň. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Utřeme tvaroh se žloutky a potom vmícháme cukr a sníh z bílků.

  4. Náplň z tvarohu natřeme na rozválené těsto a druhou část těsta - tu, která byla v mrazáku - nastrouháme na nádivku.

  5. Strouhanou buchtu pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!