Strouhankové knedlíčky do polévky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
máslo
100-150 g strouhanka
mléko
majoránka
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Strouhanku dáme do misky, z vejce přidáme jen žloutek, bílek ušleháme se špetkou soli do sněhu. Přidáme koření, másla tolik aby se hmota spojila, přidáme trošku mléka, aby knedlíčky nebyly moc suché. Nakonec zapracujeme do hmoty ušlehaný bílek.

  2. Tvoříme knedlíčky (kuličky) a zavaříme asi 7 - 9 minut v polévce. Strouhankové knedlíčky se hodí do vývarů - masových i zeleninových.

  3. Chcete-li knedlíčky chuťově ozvláštnit, zkuste do nich přidat vegetu nebo maggi. Strouhankové knedlíčky se prodělávají převážně rukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!