Kuřecí stehno v petrželovo-strouhankové krustě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 špetky sůl 20 g máslo máslo 2 lžíce strouhanka 1 lžíce slunečnicový olej 1 lžíce petrželová nať petrželová nať 150 g nové brambory 1 ks kuřecí stehno 2 špetky čerstvě mletý černý pepř
Postup Kuřecí stehno v petrželovo-strouhankové krustě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehno omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Stehno vložíme do pekáčku a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Mezitím očistíme nové brambory a pokrájíme je po délce. Petrželovou nať posekáme na jemno a česnek očistíme. Dále si připravíme obalovací směs. V misce smícháme strouhanku s posekanou petrželovou natí a špetkou soli
Do pekáčku přidáme česnek a kuřecí stehno potřeme olejem, aby nám na něm dobře držela obalovací směs. Naolejované stehno dáme do obalovací směsi, v které ho pootáčíme z každé strany, směs přitlačíme na stehno a obalené stehno vložíme do pekáčku
Do pekáčku přidáme máslo pokrájené na plátky, pekáček přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby. Stehno pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev. Kuřecí stehno pečeme, až kůrka na povrchu bude pěkně do zlatohněda a do křupava. V polovině pečení stehno obrátíme a přelijeme vypečeným tukem. Asi 15 minut před koncem pečení odstraníme alobal a stehno dopečeme
Mezitím brambory uvaříme v osolené vodě, uvařené brambory obalíme máslem a posekanou petrželovou natí
Kuřecí stehna v petrželovo-strouhankové krustě servírujeme teplé s uvařenými brambory a libovolným salátem ze sezónní zeleniny. Takto upravená kuřecí stehna jsou nevysušená, šťavnatá, uvnitř měkká jako máslo a na povrchu křupavá. Stehna jsou výborně ochucená a zdravější jako smažená. Kuřecí stehna jsou vynikající za tepla i za studena s krajícem dobrého čerstvého domácího chleba.