Babiččin borůvkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 140 g cukr 2 ks vejce 120 g máslo 3 lžíce máslo 10 lžic mléko 0,5 balíčků prášek do pečiva borůvky 5 lžic cukr krystal 1 lžíce vanilkový cukr 1-2 lžičky citronová kůra 300 g hrubá mouka 9 lžic hrubá mouka
Postup Babiččin borůvkový koláč
Postup přípravy receptu
-
V první řadě si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Těsto rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně přímo na pečícím papíře. Pokud chcete recept použít na malou kulatou formu či menší plech, rozhodně použijte polovinu nebo méně ingrediencí. Na koláči je nejlepší, že je nízký a šťavnatý, není dobré, aby v malé formě příliš nakynul
Z másla, cukru, vanilkového cukru a mouky připravíme drobenku - pomocí vařečky, nebo lépe přímo rukama
Na povrch hustě poklademe borůvky a zasypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30min
Babiččin borůvkový koláč servírujeme pocukrovaný ke kávě či sklenici mléka
Úvodní foto: Pixabay.com