Vařené hovězí s křenovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr slanina sůl 200 g máslo ocet 1 l mléko 1 ks cibule 150 g sádlo 150 g křen 150 g hladká mouka 1 kelímek sladká smetana 1 kg hovězí maso
Postup Vařené hovězí s křenovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a na povrchu osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle
Maso zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném sádle nebo oleji. Opečené maso vyjmeme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova, podlijeme vodou, vložíme zpět maso a dusíme ho pod pokličkou doměkka
V kastrolu si rozpustíme máslo, zapražíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu a půl hodiny provaříme. Potom přidáme nastrouhaný domácí křen, dochutíme cukrem, octem, solí a zjemníme sladkou smetanou
Uvařené hovězí maso nakrájíme na plátky naservírujeme na talíř. Vařené hovězí s křenovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.