Vařené hovězí na způsob Tafelspitz recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1/2 ks celer
1 ks pórek
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks bobkový list
1,5 kg hovězí zadní
15 kuliček celý černý pepř
3 ks morková kost

Postup přípravy receptu

  1. Maso a kosti omyjeme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme dorůžova. Pórek očistíme a rozkrojíme na třetiny

  2. Kosti vložíme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Jakmile se kosti začnou prudce vařit, sesbíráme pěnu a přidáme celý kus masa. Maso s kostmi opět přivedeme k varu a přidáme osmaženou cibuli, kořenovou zeleninu, pórek, bobkový list a černý pepř. Hrnec zakryjeme a maso vaříme pomalu na mírném ohni asi 2 hodiny

  3. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným morkem, zeleninou, pečivem nebo vařeným bramborem. Vhodným doplňkem k vařenému hovězímu na způsob Tafelspitz jsou omáčky - například křenová, jablkové chutney apod

  4. Vývar z hovězího masa nevyléváme, uchováme ho v lednici a použijeme ho k přípravě dalších pokrmů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!