Vařené hovězí na způsob Tafelspitz recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule 1/2 ks celer 1 ks pórek 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks bobkový list 1,5 kg hovězí zadní 15 kuliček celý černý pepř 3 ks morková kost
Postup Vařené hovězí na způsob Tafelspitz
Postup přípravy receptu
-
Maso a kosti omyjeme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme dorůžova. Pórek očistíme a rozkrojíme na třetiny
Kosti vložíme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Jakmile se kosti začnou prudce vařit, sesbíráme pěnu a přidáme celý kus masa. Maso s kostmi opět přivedeme k varu a přidáme osmaženou cibuli, kořenovou zeleninu, pórek, bobkový list a černý pepř. Hrnec zakryjeme a maso vaříme pomalu na mírném ohni asi 2 hodiny
Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným morkem, zeleninou, pečivem nebo vařeným bramborem. Vhodným doplňkem k vařenému hovězímu na způsob Tafelspitz jsou omáčky - například křenová, jablkové chutney apod
Vývar z hovězího masa nevyléváme, uchováme ho v lednici a použijeme ho k přípravě dalších pokrmů.