Štrúdl krokodýl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření vejce podle potřeby strouhanka náplň jablko rozinky 1 lžíce cukr krystal 1 lžíce mletá skořice těsto 500 g listové těsto
Postup Štrúdl krokodýl recept
Postup přípravy receptu
-
Štrúdl připravujeme na pečicím papíře, lépe se nám na závěr bude štrúdl krokodýl přenášet. Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z prvního dílu (mírně většího), oddělíme čtyři menší bochánky na nohy, ze zbytku vyválíme delší plát a po stranách nařežeme na centimetrové proužky.
Doprostřed plátu nasypeme vrstvičku strouhanky, aby nám nevytekla jablečná šťáva. Jablka nastrouháme a smícháme s rozinkami. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou, posypeme mletou skořicí a cukrem. Střídavě těsto překládáme až do ocasu.
Druhý díl těsta rozválíme do čtverce, poklademe zbylými jablky, přehneme do obdélníku a těsto zmáčkneme k sobě. Na jedné straně vytlačíme dírky na nozdry a oči, do nich píchneme rozinky. Bochánky na nohy zmáčkneme naplocho a nařežeme prsty. Poté hlavu, tělo i nohy přeneseme na plech a spojíme. Štrúdl nakonec potřeme rozšlehaným vejcem.
Štrúdl pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě.
Štrúdl krokodýl podáváme jako vláčný moučník.