Štrúdl plný ovoce recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- olej 4 ks jablko 4 hrstě piškoty 2 hrstě maliny 1 balíček listové těsto hladká mouka 2 hrstě sušené švestky 50 ml ovocný sirup 4 lžíce třtinový cukr 2 lžíce třtinový cukr 4 lžíce ovocné granko
Postup Štrúdl plný ovoce
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky nakrájíme na kousky a namočíme do sirupu, před použitím je necháme okapat. Maliny opláchneme a necháme oschnout. Jablka nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřince. Piškoty (můžeme použít i sušenky) nastrouháme najemno. Těsto si rozdělíme na poloviny
Na pomoučněném vále vyválíme z těsta placku a hustě ji posypeme piškoty. Na piškoty nastrouháme jablka a posypeme je malinami i švestkami. Podle chuti zaprášíme cukrem a ochutíme ovocným grankem (banán, meruňka, jahoda). Placku svineme, okraje dobře uzavřeme a přeneseme na lehce vymazaný plech. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta
Štrúdl plný ovoce pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Pak štrúdly lehce potřeme olejem, posypeme třtinovým cukrem a necháme v troubě "dojít".