Studentské rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 hrnečky voda
400 ml rýže
1 lžička podravka
2 ks kuřecí prsa
4 lžíce olej na smažení
0,5 balíčků koření na pečené kuře
200 g sterilovaná kukuřice
200 g sterilovaný hrášek
150 g eidam 30%
1 hrst mražená francouzská zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky, které promícháme s polovinou balíčku koření na pečené kuře bez soli. Eidam nastrouháme na jemno

  2. Olej rozpálíme a vsypeme do něj maso. Nemícháme a počkáme, až se maso zatáhne. Potom maso teprve zamícháme, aby se osmažilo ze všech stran. Maso osolíme a přidáme lžičku podravky. Dále přisypeme hrst mražené francouzské zeleninové směsi a orestujeme. Následně přidáme hrnek rýže, zalijeme 2 hrníčky vody nebo vývaru a vaříme na mírném ohni pod poklicí. Po 10 minutách varu přidáme hrášek a kukuřici. Jakmile se v rýži dělají komínky, můžeme odstavit a lehce rizoto načechráme vidličkou

  3. Studentské rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem se zeleninovým salátem či oblohou nebo jen kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!