Studený meruňkový dortík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g máslo
100 g máslové sušenky
100 g světlé BeBe sušenky
2 lžíce třtinový cukr
krém
4 lžíce mléko
1 kelímek smetana ke šlehání
6 g plátková želatina
500 g meruňkový jogurt
poleva
500 g meruňky
2 balíčky želatina
250 ml meruňková šťáva
2 lžíce meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy sušenek pomocí mixéru rozdrtíme. Rozpuštěné máslo smícháme se sušenkovými drobečky a 2 lžícemi třtinového cukru. Dortovou formu vyložíme pečicím navlhčeným papírem a naneseme sušenkovou směs. Lžící dobře přimáčkneme. Formu vložíme alespoň na půl hodinky do lednice.

  2. Želatinu namočíme do vody (alespoň na 10 minut). Poté želatinu vyždímáme. Dáme vařit mléko. Mléko odstavíme a přidáme vymačkanou želatinu, dobře promícháme.

  3. Smetanu vyšleháme, přidáme meruňkový jogurt a nakonec vlažnou želatinu, krém dobře promícháme.

  4. Formu vyndáme z lednice a naneseme jogurtový krém se želatinou. Dáme opět do lednice alespoň na 2 hodiny.

  5. Želatinu uděláme dle návodu na obalu, ale vaříme ji s meruňkovou šťávou a lžící meruňkové marmelády.

  6. Okapané meruňky nakrájíme nebo dáme celé na studený dort a zalijeme hotovou želatinou. Meruňkový dort dáme opět do lednice na pár hodin, ztuhlý dort můžeme otevřít z formy.

  7. Studený meruňkový dortík podáváme jako dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!