Šumavská kachna recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej sůl 2 lžíce máslo 300 ml smetana 1 ks kachna 300 g houby 1 lžička hladká mouka mletý kmín
Postup Šumavská kachna recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce nasolíme, dobře okmínujeme a v předehřáté troubě pečeme přikryté poklicí. Pouze na dopékání odkryjeme.
Během pečení kachny si očistíme houby a nakrájíme je na plátky. V kastrůlku rozehřejeme máslo a houby na něm podusíme doměkka.
Když je šumavská kachna měkká, vyjmeme ji. Část tuku slijeme a zbytek zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Zalijeme smetanou, povaříme a přidáme na másle podušené houby. Porce šumavské kachny vložíme zpět. Společně prohřejeme.
Porce šumavské kachny podáváme s houskovým knedlíkem.