Šumavský chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
3 lžíce olej
3 lžičky sůl
1 lžíce ocet
380 cl voda
0.5 kostky droždí
350 g hladká mouka
150 g celozrnná pšeničná mouka
140 g pšeničná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Tekuté přísady vložíme do nádoby, přidáme sůl a cukr, zasypeme moukou. Mouku namíchám podle toho, jak je mám k dispozici. Nahoru nasypeme droždí. Droždí můžeme použít 1,5 lžíce sušeného, ale mám radši čerstvé a nastrouhám ho na jemném struhadle. Spustíme program. Kmín přisypeme buď po signálu, nebo ho dáme do mouky.

  2. Pak v pekárně šumavský chléb upečeme klasicky. Je to dávka na program pro 1 kg chleba.

  3. Ještě vlažný šumavský chléb je skutečně dokonalý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!