Šumavský chléb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 3 lžíce olej 3 lžičky sůl 1 lžíce ocet 380 cl voda 0.5 kostky droždí 350 g hladká mouka 150 g celozrnná pšeničná mouka 140 g pšeničná chlebová mouka
Postup Šumavský chléb recept
Postup přípravy receptu
-
Tekuté přísady vložíme do nádoby, přidáme sůl a cukr, zasypeme moukou. Mouku namíchám podle toho, jak je mám k dispozici. Nahoru nasypeme droždí. Droždí můžeme použít 1,5 lžíce sušeného, ale mám radši čerstvé a nastrouhám ho na jemném struhadle. Spustíme program. Kmín přisypeme buď po signálu, nebo ho dáme do mouky.
Pak v pekárně šumavský chléb upečeme klasicky. Je to dávka na program pro 1 kg chleba.
Ještě vlažný šumavský chléb je skutečně dokonalý.