Šunkofleky trochu jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
1 lžička kmín
0 balíčků těstoviny
3 ks bobkový list
10 kuliček celý pepř
1 hlávka bílé hlávkové zelí
6 kuliček celé nové koření
podle chuti
sůl
mletý pepř
75 dkg uzené vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso, nejlépe ocásky nebo bůček, uvaříme ve slané vodě s jednou celou cibulí a kořením. Pokud chceme použít vývar na polévku, koření vložíme do čajového vajíčka, aby se dalo dobře vyndat.

  2. Hlávku zelí nakrájíme na čtverečky, osolíme a osmažíme na rozehřátém oleji. Oleje použijeme trochu víc, aby se zelí nepřipalovalo. Zelí smažíme do zlatohněda, proto je nutné ho důkladně míchat. Těsně před dosmažením přidáme lžičku drceného nebo mletého kmínu. Nepodlévat! Po dosmažení můžeme olej scedit, nebo vysát kuchyňskou papírovou utěrkou.

  3. Mezitím si uvaříme doměkka těstoviny, nejlépe fleky. Ale můžeme použít i jiné tvary.

  4. Nakrájené maso, scezené těstoviny a usmažené zelí smícháme, vše dobře opepříme.

  5. Šunkofleky trochu jinak ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!