Svatební koláčky s krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
8 lžic mléko
15 dkg sádlo
5 dkg droždí
1 lžíce cukr krupice
15 dkg máslo nebo hera
50 dkg polohrubá výběrová mouka
na obalení
vejce
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Na vál přichystáme mouku a další přísady. Společně s kváskem zaděláme vláčné těsto, které necháme 10 minut odpočinout.

  2. Z těsta vyválíme tenký plát a rozdělíme jej na malé čtverečky. Ty plníme nádivkou, tvarohovou, ořechovou, a spojujeme do šátečků.

  3. Tyto šátečky celé máčíme v rozšlehaném vejci a poté v mletém cukru a klademe na plech. Po upečení je sundáme co nejdříve z plechu, jinak se rády přilepí. Upečené svatební koláčky jsou jako v krustě.

  4. Svatební koláčky s krustou je lepší dávat na pečící papír. Z tohoto množství se napeče asi 100 koláčků, ale záleží na velikosti. Svatební koláčky s krustou pečeme při 200 °C okolo 15-ti minut. Pokud konce šátečků při plnění dobře nezmáčkneme, tak se při pečení rozjíždějí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!