Sváteční hrnečkový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 hrnečky cukr
0 hrnečků olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
2 hrnečky mléko
3 hrnečky polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku
2 balíčky kakaový pudinkový prášek
na ozdobu
čokoláda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V jedné míse si utřeme vejce, olej a cukr. Přidáme mléko a promícháme. V druhé míse smícháme polohrubou mouku, kakao, prášek do perníku, kakaový pudink a potom směs smícháme s tekutými přísadami v první míse. Mělo by nám vzniknout husté těsto. Pokud si chceme moučník vylepšit, můžeme ještě přidat nasekané vlašské ořechy.

  2. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při střední teplotě zhruba 25 minut. Špejlí potom zkusíme, zda je hotový. Pokud se těsto nepřichytí na špejli, je perník upečený. Po vychladnutí můžeme perník ozdobit čokoládou.

  3. Sváteční hrnečkový perník nakrájíme a podáváme ke snídaní nebo svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!