Sváteční vepřová žebírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
kmín
3 lžíce kečup
1 lžíce med
mletý pepř
2 lžíce sójová omáčka
1-1 kg vepřový bůček
1 lžíce worcesterova omáčka
olej na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Bůček očistíme, omyjeme, ošušíme a nakrájíme na kousky podél žebírek.

  2. Do mísy prolisujeme česnek, přidáme kečup, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, olej, med a koření. Trochu osolíme a důkladně zamícháme.

  3. Marinádou důkladně potřeme žebírka, naskládáme do čisté mísy na sebe a zalijeme zbytkem marinády. Mísu se žebry uložíme do chladnější místnosti nebo do spodní části ledničky.

  4. Nahřejeme si pekáč. Vymastíme jej a poklademe do něj namarinová žebra. Vše pak pečeme při 180 - 200 stupních dozlatova. Občas podléváme horkou vodou. Podáváme s brambory a hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!