Sváteční vepřová žebírka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl kmín 3 lžíce kečup 1 lžíce med mletý pepř 2 lžíce sójová omáčka 1-1 kg vepřový bůček 1 lžíce worcesterova omáčka olej na pečení
Postup Sváteční vepřová žebírka recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček očistíme, omyjeme, ošušíme a nakrájíme na kousky podél žebírek.
Do mísy prolisujeme česnek, přidáme kečup, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, olej, med a koření. Trochu osolíme a důkladně zamícháme.
Marinádou důkladně potřeme žebírka, naskládáme do čisté mísy na sebe a zalijeme zbytkem marinády. Mísu se žebry uložíme do chladnější místnosti nebo do spodní části ledničky.
Nahřejeme si pekáč. Vymastíme jej a poklademe do něj namarinová žebra. Vše pak pečeme při 180 - 200 stupních dozlatova. Občas podléváme horkou vodou. Podáváme s brambory a hlávkovým salátem.