Sváteční zeleninový salát s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks vejce
1 ks cibule
2 ks feferonka
2 ks zelená paprika
200 g uzené maso
140 g kořenová zelenina
podle chuti
sůl
ocet
mletý bílý pepř
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a omyjeme. Spolu s uzeným masem ji uvaříme doměkka. Pak vše slijeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, necháme vychladnout a najemno usekáme. Papriky a feferonky očistíme, zbavíme jadřinců, opláchneme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  3. V míse promícháme kostičky masa a kořenové zeleniny, vmícháme cibuli, papriky, feferonky a sekaná vejce. Zakapeme worcesterem, olejem, a podle chuti osolíme, opepříme a doplníme octem

  4. Před podáváním necháme sváteční zeleninový salát s uzeným masem několik hodin v ledničce vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!