Švédské námořnické maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1 kg brambory 3 ks cibule 1 hrst petrželová nať 100 ml portské víno mletý černý pepř 600 g hovězí roštěná podle potřeby máslo na vymaštění
Postup Švédské námořnické maso recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na silnější plátky a cibuli na kolečka. Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dozlatova. Vyjmeme ji a v tomtéž tuku opečeme maso.
Zapékací mísu vymažeme máslem, vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme přidáme maso a osmaženou cibulku, nahoru dáme zbylé brambory, osolíme, opepříme. Vše zalijeme vínem nebo sherry a výpekem rozředěným asi 250 ml vody. Přiklopíme a při 180 °C švédské námořnické maso dusíme 70 minut doměkka.
Švédské námořnické maso ihned podáváme.