Tradiční švédské kuličky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
4 lžíce mléko
1 ks houska
1 lžička mletá skořice
mletý pepř
1 lžička citronová kůra
olej na smažení
1 špetka mletý hřebíček
600 g míchané mleté maso
1 špetka mletý kardamom

Postup přípravy receptu

  1. Včerejší housku namočíme do mléka a necháme změknout. Maso dáme do mísy a smícháme s natrhanou houskou a vejci. Přidáme tolik strouhanky, aby směs byla dostatečně hustá a dala se dobře formovat. Přidáme rozmačkaný česnek, citronovou kůru, skořici, kardamom, hřebíček, sůl a pepř

  2. Ze směsi zformujeme malé kuličky, které 6 - 8 minut ze všech stran opékáme na rozpáleném oleji. Po opečení kuličky zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce

  3. Tradiční švédské kuličky podáváme s vařenými brambory, brusinkovým džemem a se světlou smetanovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!