Švestkové čatní s brusinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 snítka tymián 900 g švestky 2-3 ks šalotka 100 ml červené víno 1 lžíce čerstvý zázvor 1 ks celá skořice 200 ml pomerančová šťáva 1-2 špetky mleté chilli 60-70 g třtinový cukr 100 g sušené brusinky
Postup Švestkové čatní s brusinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Švestky omyjeme a vypeckujeme. Šalotky očistíme a nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle.
Do velkého a širšího kastrolu vsypeme švestky, cibuli, zázvor, brusinky a přidáme cukr, skořici, chilli a snítku tymiánu. Vše zalijeme pomerančovou šťávou a vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 45 minut. Občas promícháme.
Švestkové čatní s brusinkami je hotové, když mírně zhoustne, ale přitom má stále tekutou konzistenci.
Švestkové čatní s brusinkami ihned přelijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. V ledničce vydrží až 3 měsíce.