Švestkové řezy s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
50 g cukr
180 ml mléko
1 kostka droždí
375 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek
drobenka
100 g cukr
100 g máslo
200 g hrubá mouka
náplň
100 g cukr
400 g švestky
1 lžička mletá skořice
75 g lískové ořechy
na ozdobu
50 g mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Mléko zahřejeme. Do mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a přidáme trochu mléka a cukru. Pak vše promícháme. Přikrytou mísu dáme do tepla a necháme vzejít kvásek.

  2. Rozpustíme máslo. Zbylé mléko, cukr a rozpuštěné máslo přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou, necháme v teple kynout. Pak je na pomoučněném válu rozválíme na velikost plechu, rozprostřeme na plech a po obvodu vymačkáme zvýšený okraj. Posypeme nasekanými oříšky. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a naklademe střechovitě na plát. Posypeme je cukrem smíchaným se skořicí. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky s kypřícím práškem, cukru a másla vypracujeme v míse drobenku, kterou stejnoměrně rozdělíme na švestky. Nakonec je posypeme mandlovými lupínky.

  3. Švestkové řezy s drobenkou pečeme asi 45 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!