Švestkové řezy s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 50 g cukr 180 ml mléko 1 kostka droždí 375 g hladká mouka 1 lžička kypřící prášek drobenka 100 g cukr 100 g máslo 200 g hrubá mouka náplň 100 g cukr 400 g švestky 1 lžička mletá skořice 75 g lískové ořechy na ozdobu 50 g mandlové lupínky
Postup Švestkové řezy s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko zahřejeme. Do mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a přidáme trochu mléka a cukru. Pak vše promícháme. Přikrytou mísu dáme do tepla a necháme vzejít kvásek.
Rozpustíme máslo. Zbylé mléko, cukr a rozpuštěné máslo přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou, necháme v teple kynout. Pak je na pomoučněném válu rozválíme na velikost plechu, rozprostřeme na plech a po obvodu vymačkáme zvýšený okraj. Posypeme nasekanými oříšky. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a naklademe střechovitě na plát. Posypeme je cukrem smíchaným se skořicí. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky s kypřícím práškem, cukru a másla vypracujeme v míse drobenku, kterou stejnoměrně rozdělíme na švestky. Nakonec je posypeme mandlovými lupínky.
Švestkové řezy s drobenkou pečeme asi 45 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.