Švestkový kefírový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 150 g máslo 50 g máslo 250 ml kefír 1/2 kg prášek do pečiva švestky 50 g cukr krupice 200 g cukr moučka 300 g hladká mouka 50 g hrubá mouka
Postup Švestkový kefírový koláč
Postup přípravy receptu
-
Máslo, které jsme nechali změknout, ušleháme spolu s moučkovým cukrem v pěnu. Oddělíme žloutky od bílků a dva žloutky smícháme s cukrovou pěnou. Poté postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva a kefír. Z bílků vyšleháme sníh, který nakonec opatrně vmícháme do vzniklého těsta
Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a posypaný moukou, případně na plech vystlaný pečícím papírem. Těsto necháme chvilku odpočívat
Mezitím si rozpůlíme a vypeckujeme švestky. Připravíme drobenku smícháním másla, mouky a krupicového cukru
Plátky švestek rozmístíme po těstě a nakonec posypeme drobenkou. Švestkový kefírový koláč pečeme v předehřátě troubě cca 30 minut na 180 °C
Švestkový kefírový koláč nakrájíme a podle chuti podáváme.