Švestkový salát se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 g švestky
250 g hroznové víno
250 g sýr (gouda, moravský bochník)
zálivka
cukr
2 lžíce olej
1 ks citron
mletý černý pepř
podle potřeby
1 balíček loupané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce omyjeme a z citronu vymačkáme šťávu. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  2. Sýr nakrájíme na hranolky, přidáme švestky rozkrájené na čtvrtky, přidáme hroznové víno a jemně nakrájenou cibuli.

  3. Ze 2 lžic oleje, šťávy z celého citronu, cukru a pepře připravíme zálivku a opatrně promícháme.

  4. Vychlazený švestkový salát před podáváním posypeme na nudličky nakrájenými loupanými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!