Švestky ve slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 plátků slanina
100 ml sherry
20 ks velká švestka
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vypeckujeme. Namočíme do sherry a necháme je několik hodin marinovat. Občas je promícháme.

  2. Plátky slaniny překrájíme na poloviny. Švestky vyjmeme a každou švestku zabalíme do plátku slaniny. Slaninu pak sepneme párátky, aby držela.

  3. Vymažeme plech a švestky na něj položíme. Plech se švestkami dáme na 12 - 15 minut do předehřáté trouby zapnuté na 180 - 200 °C. Horkovzdušnou na 160 - 180 °C.

  4. Hotové švestky servírujeme k masu nebo zelenině. Lze je i ugrilovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!