Ovocná roláda s kokosem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

250 g máslo
2 ks žloutek
1/2 l mléko
150 g cukr moučka
1 konzerva mandarinky
100 g strouhaný kokos
1 balíček vanilkový pudink
meruňkový džem
1 ks korpus roládový světlý
1 konzerva ananas kousky

Postup přípravy receptu

  1. V 1/2 litru mléka uvaříme 1 vanilkový pudinkový prášek. Pudink uvaříme bez cukru, do zhoustnutí. Necháme pak úplně vychladnout. Během chladnutí pudink občas zamícháme, aby se na něm nedělal škraloup

  2. Máslo necháme před přípravou krému v teplé místnosti nahřát, aby změklo

  3. Příprava krému: Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i žloutky.Postupně vmícháme vychladlý pudink. Hotový krém dáme do lednice ztuhnout

  4. Korpus rozvineme a necháme na papíru, ve kterém byl zabalený. Korpus namažeme meruňkovým džemem. Můžeme použít i džem z ovoce jiného. Pak na vrstvu džemu natřeme krém. Použijeme asi 2/3 krému. Na pomazaný korpusový plát naskládáme střídavě okapané mandarinky a kousky ananasu. Část ovoce si musíme nechat na zdobení

  5. Korpus s krémem a ovocem opatrně stočíme do rolády. Zabalíme do papíru a dáme asi na 20 minut ztuhnout do lednice, aby si roláda uchovala svůj tvar. Pak ji celou potřeme zbytkem krému, ozdobíme dle své fantazie ovocem a nakonec posypeme kokosem.Než začneme krájet,necháme roládu s kokosem uležet v chladu, alespoň půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!