Ovocná roláda s kokosem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 250 g máslo 2 ks žloutek 1/2 l mléko 150 g cukr moučka 1 konzerva mandarinky 100 g strouhaný kokos 1 balíček vanilkový pudink meruňkový džem 1 ks korpus roládový světlý 1 konzerva ananas kousky
Postup Ovocná roláda s kokosem
Postup přípravy receptu
-
V 1/2 litru mléka uvaříme 1 vanilkový pudinkový prášek. Pudink uvaříme bez cukru, do zhoustnutí. Necháme pak úplně vychladnout. Během chladnutí pudink občas zamícháme, aby se na něm nedělal škraloup
Máslo necháme před přípravou krému v teplé místnosti nahřát, aby změklo
Příprava krému: Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i žloutky.Postupně vmícháme vychladlý pudink. Hotový krém dáme do lednice ztuhnout
Korpus rozvineme a necháme na papíru, ve kterém byl zabalený. Korpus namažeme meruňkovým džemem. Můžeme použít i džem z ovoce jiného. Pak na vrstvu džemu natřeme krém. Použijeme asi 2/3 krému. Na pomazaný korpusový plát naskládáme střídavě okapané mandarinky a kousky ananasu. Část ovoce si musíme nechat na zdobení
Korpus s krémem a ovocem opatrně stočíme do rolády. Zabalíme do papíru a dáme asi na 20 minut ztuhnout do lednice, aby si roláda uchovala svůj tvar. Pak ji celou potřeme zbytkem krému, ozdobíme dle své fantazie ovocem a nakonec posypeme kokosem.Než začneme krájet,necháme roládu s kokosem uležet v chladu, alespoň půl hodiny.