Svěží bábovka s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
5 ks vejce
120 g máslo
140 g cukr krupice
1 lžíce citronová kůra
330 g polohrubá mouka
3 lžíce citronová šťáva
200 g bílý jogurt
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme na pevný sníh se špetkou soli. Máslo necháme rozpustit. Žloutky šleháme aspoň 10 minut do pěkně světlé žloutkové hmoty, při šlehání přidáme vlažné máslo, jogurt, citronovou šťávu i nastrouhanou citronovou kůru, prosátou mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehaného těsta ručně přimícháme sníh z bílků.

  2. Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou moukou. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut, ale záleží na troubě. Upečenou bábovku necháme na mřížce úplně vychladnout.

  3. Svěží bábovku s jogurtem můžeme vylepšit polevou z citronové šťávy a cukru moučka. Bábovku po ztuhnutí polevy nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!