Svěží bábovka s jogurtem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 5 ks vejce 120 g máslo 140 g cukr krupice 1 lžíce citronová kůra 330 g polohrubá mouka 3 lžíce citronová šťáva 200 g bílý jogurt 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Svěží bábovka s jogurtem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme na pevný sníh se špetkou soli. Máslo necháme rozpustit. Žloutky šleháme aspoň 10 minut do pěkně světlé žloutkové hmoty, při šlehání přidáme vlažné máslo, jogurt, citronovou šťávu i nastrouhanou citronovou kůru, prosátou mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehaného těsta ručně přimícháme sníh z bílků.
Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou moukou. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut, ale záleží na troubě. Upečenou bábovku necháme na mřížce úplně vychladnout.
Svěží bábovku s jogurtem můžeme vylepšit polevou z citronové šťávy a cukru moučka. Bábovku po ztuhnutí polevy nakrájíme a podáváme.