Svěží citronový chlebíček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 200 g máslo 3 lžíce mléko 180 g hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva 1 ks vanilkový lusk 150 g třtinový cukr poleva 80 g cukr moučka 60 ml citronová šťáva podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Svěží citronový chlebíček recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme třtinový cukr, mléko a vydlabaný vanilkový lusk. Poté přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, prášek do pečiva, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a znovu dobře prošleháme. Za stálého šlehání přisypáváme i hladkou mouku.
Do připravené formy vlijeme těsto na citronový chlebíček, vložíme do trouby asi 30 minut a pečeme do zezlátnutí. Pomocí špejle zjistíme, zda je koláč hotový.
Hotový citronový chlebíček vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. V kastrolku ohřejeme citronovou šťávu společně s cukrem, dokud se cukr nerozpustí.
Hotový citronový chlebíček pokryjeme citronovou polevou a necháme zatuhnout. Citronový chlebíček krájíme na plátky a podáváme s čajem jako jemný a lahodný moučník.