Svěží citronový chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
200 g máslo
3 lžíce mléko
180 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
1 ks vanilkový lusk
150 g třtinový cukr
poleva
80 g cukr moučka
60 ml citronová šťáva
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

  2. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme třtinový cukr, mléko a vydlabaný vanilkový lusk. Poté přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, prášek do pečiva, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a znovu dobře prošleháme. Za stálého šlehání přisypáváme i hladkou mouku.

  3. Do připravené formy vlijeme těsto na citronový chlebíček, vložíme do trouby asi 30 minut a pečeme do zezlátnutí. Pomocí špejle zjistíme, zda je koláč hotový.

  4. Hotový citronový chlebíček vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. V kastrolku ohřejeme citronovou šťávu společně s cukrem, dokud se cukr nerozpustí.

  5. Hotový citronový chlebíček pokryjeme citronovou polevou a necháme zatuhnout. Citronový chlebíček krájíme na plátky a podáváme s čajem jako jemný a lahodný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!